Ψήφισμα για Σχολικούς Φύλακες PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Κυριακή, 21 Ιούλιος 2013 14:29

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

    Το ΔΣ της Α΄- Γ΄ ΕΛΜΕ Β΄ Αθήνας εκφράζει την αγανάκτησή του για την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το θεσμό του σχολικού φύλακα και την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους που απειλούνται με απόλυση.
    Την ώρα που αυξάνεται η εγκληματικότητα και ταυτόχρονα αυξάνονται οι κίνδυνοι για τα παιδιά μας, θεωρούμε ότι η παρουσία του σχολικού φύλακα είναι όχι απλά απαραίτητη αλλά επιβάλλεται να ενισχυθεί με κάθε τρόπο.

     Για την κυβέρνηση όμως αυτό που περισσεύει είναι η αναλγησία για τις χιλιάδες οικογένειες των ανέργων που δημιουργεί η πολιτική της και η αδιαφορία για τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου και την ασφάλεια των μαθητών.

    Οι σχολικοί φύλακες έχουν παρουσία στα Γυμνάσια και στα Λύκεια των Δήμων της επικράτειας από το 2001. Ξεκίνησαν από προγράμματα ανεργίας και μέσω της διαδικασίας επιλογής του ΑΣΕΠ ανέλαβαν τη φύλαξη σχολικών κτιρίων. Η παρουσία του σχολικού φύλακα από την αρχή είχε θετικά αποτελέσματα στη μείωση των φθορών στα κτήρια των σχολείων αλλά και στην ασφάλεια των μαθητών από κάθε μορφής κινδύνους (εγκληματικότητα, ναρκωτικά, ενδοσχολική βία κ.λπ.). 

     Επίσης οι σχολικοί φύλακες βοηθούν αποτελεσματικά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην εκπαιδευτική διαδικασία, λειτουργώντας ως σύνδεσμοι ανάμεσα στις υπηρεσίες των ΟΤΑ και της εκπαίδευσης. Ζητάμε όχι μόνο την παραμονή των σχολικών φυλάκων στα σχολεία αλλά και την ενίσχυση του θεσμού προς όφελος της κοινωνίας.  

    Οι εκπαιδευτικοί, μαζί με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα- και με τους σχολικούς φύλακες, οι οποίοι είναι κομμάτι της οικογένειάς μας- θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα της κοινωνικής εξαθλίωσης.

                                              

                                                                 Αγ. Παρασκευή 11 Ιουλίου 2013

         

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                        Ο Γραμματέας

 

Γιώργας Λάμπρος                               Κοσμάς Σταμάτης

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 16 Ιανουάριος 2014 16:36